מתכון לצ'אי לאטה | צ'אי מסאלה | תה הודי

מתכון לצ'אי לאטה | צ'אי מסאלה | תה הודי

9/1/2022
4.5 כוכבים (2 הצבעות)
...
מתכון לצא'י לאטה (או צ'אי מסאלה) – תה הודי עם תבלינים וחלב. אם מעולם לא ניסיתים תה עם תבלינים או תה הודי באופן כללי, ממלי. לכם לנסות ולשדרג את התה הרגיל שלכם.
רמת קושי
קל
מנות
2
זמן הכנה
15 דקות
זמן עבודה
15 דקות
מטבח
הודי
מצרכים
    • 2 כוסות מים (480 מ"ל)
    • 1 מקל קינמון
    • 1 כפית גרגירי פלפל שחור שלמים
    • 1 כפית ציפורן
    • 1 כפית תרמילי הל
    • 1 כף ג'ינג'ר טרי
    • 2 כפות סוכר חום/לבן
    • 2 שקיות תה שחור
    • 2 כוסות חלב (480 מ"ל)

הוראות הכנה

1. במכתש ועלי כותשים את גרגירי הפלפל, הציפורן ותרמילי ההל.
 
2. מניחים בסיר את התבלינים הכתושים, שוברים את מקל הקינמון ומוסיפים לסיר. קולים את התבלינים על אש בינונית במשך 1-2 דקות.
 
3. מוסיפים את המים והג'ינג'ר ומרתיחים במשך 5-6 דקות, מערבבים מדי פעם.
 
4. מוסיפים את הסוכר, מרתחים במשך דקה נוספת, עד שהסוכר נמס.  מוסיפים את שקיות התה ונותנים לעמוד במשך 1-2 דקות.
 
5. מסננים את התה דרך מסננת דקה. זורקים את התבלינים ושקיות התה. בשלב זה אפשר לאחסן את הצ'אי במקרר עד לרגע ההגשה.
 
6. כאשר רוצים לשתות: מחממים את החלב בסיר קטן. מקציפים את החלב בעזרת מוט בלנדר או מקציף חלב. 
 
7. יוצקים את הצ'אי לספל, ואז יוצקים את החלב החם. מקשטים בקינמון טחון מעל (אופציונלי).

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות