מעמולים במילוי תמרים ופיסטוקים

מעמולים במילוי תמרים ופיסטוקים

18/1/2022
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
מתכון למעמולים מושלמים! מעמולים במילוי תמרים ומעמולים במילוי פיסטוקים. ישנם סוגים שונים של עוגיות מעמול, הפעם בחרתי להכין לכם עוגיות מעמול סולת. עוגיות מעמול קלאסיות שכולם אוהבים.
רמת קושי
בינוני
מנות
24
זמן הכנה
4 שעות
זמן עבודה
1 שעה
מטבח
מזרח תיכוני
מצרכים

    לבצק:
    • 2 כוסות סולת (350 גרם) 
    • 3/4 כוס+2 כפות קמח (125 גרם) 
    • 1/4 כוס קורנפלור (30 גרם) 
    • 2/3 כוס אבקת סוכר (87 גרם) 
    • 1 כפית אבקת אפייה
    • 1/4 כפית מלח
    • 130 גרם חמאה
    • 1/4 כוס שמן (60 מ"ל) 
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 1 כפית מי ורדים (אופציונלי)
    • 1/4 כפית אגוז מוסקט (אופציונלי)
    • 1/4 כוס חלב (60 מ"ל)
     
    למילוי התמרים:
    • 200 גרם תמר מגה'ול
    • קינמון (אופציונלי)
     
    למילוי הפיסטוק:
    • 200 גרם פיסטוקים
    • 1/4 כוס סוכר (50 גרם) 
    • 1/2 כפית קינמון (אופציונלי)
    • 2 כפות חמאה, מומסת (30 גרם)
    • 1 כפית מי ורדים (אופציונלי)

הוראות הכנה

1. הכנת הבצק: בקערה גדולה או בקערת מיקסר, מערבבים היטב סולת עם חמאה מומסת ושמן. מכסים ומעבירים למקרר למשך 4 שעות לפחות או למשך לילה שלם.
 
2. מוציאים את הבצק מהמקרר. אם הבצק קשה מדי, מניחים בטמפרטורת החדר למשך 30-60 דקות. מוסיפים קמח, קורנפלור, אבקת סוכר, מלח ואבקת אפייה. מערבבים עד לאיחוד.
 
3. מוסיפים חלב, תמצית וניל, מי ורדים ומערבבים עד להיווצרות בצק. מכסים ונותנים לנוח במשך שעה. לאחר מכן, מגלגלים את הבצק לכדורים קטנים ומניחים בצד.
 
4. הכנת מילוי התמרים: מעבד מזון מניחים תמרים וקינמון. מעבדים עד להיווצרות משחה חלקה. יוצרים כדורים קטנים ומניחים בצד.
 
5. הכנת מילוי הפיסטוק: מניחים פיסטוקים, סוכר וקינמון למעבד המזון ומעבדים במשך 10-15 שניות, מוסיפים חמאה ומי ורדים, מעבדים במשך 10 שניות נוספות. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים.
 
7. הרכבת העוגיות: לוחצים בעדינות על כדור הבצק על מנת ליצור צורה שטוחה, מניחים את כדור המילוי על הבצק השטוח, עוטפים את המילוי עם הבצק ומגלגלים לצורת כדור. אם אתם מכינים את מעמול השוקולד, פשוט הניחו באמצע הבצק השטוח 1-2 כפיות ממרח שוקולד וגלגלו.
 
8. מקמחים את שבלונת המעמול. לוחצים בעדינות את הבצק לתבנית/שבלונת המעמול, לאחר מכן משחררים בעדינות מהתבנית.
 
9. מסדרים את כל העוגיות על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מכניסים למקרר למשך 30 דקות.
 
10. מחממים את התנור ל180 מעלות.
 
11. אופים במשך 20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט.
 
12. מפזרים אבקת סוכר בנדיבות. מניחים להתקרר לפני ההגשה.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות