חטיף סניקרס בריא וטבעוני תוצרת בית

חטיף סניקרס בריא וטבעוני תוצרת בית

11/6/2022
4 כוכבים (2 הצבעות)
...
מתכון להכנת חטיף סניקרס ביתי שהוא גם טבעוני וגם בריא. אם אתם אוהבים חטיף סניקרס אבל מנסים לשמור על אורח חיים בריא, אז המתכון הזה הוא במיוחד בשבילכם! חטיף סניקרס המוכר והאהוב בגרסתו הטבעונית (שכחת נוגט, שכבת קרמל, בוטנים והכל מצופה בשוקולד).
רמת קושי
בינוני
מנות
8
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    לשכבת הקרמל:

    • 450 גרם תמר מג'הול
    • 1/2 כוס (125 גרם) חמאת בוטנים טבעית
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 1/4 כפית מלח

    לבסיס:

    •  1/4 1 כוסות (115 גרם) קמח שיבולת שועל
    • 1/2 כוס (55 גרם) שקדים טחונים

    למילוי:

    • 1/2 כוס (70 גרם) בוטנים קלויים

    לציפוי השוקולד:

    • 350 גרם שוקולד מריר
    • 2 כפות שמן קוקוס
הוראות הכנה

  1. מרפדים תבנית אפייה מרובעת (20 ס"מ) בנייר אפייה ומניחים בצד.
  2. הכנת שכבת הקרמל: מסירים את הגלעינים מהתמרים, מניחים את התמרים בקערה גדולה, מכסים במים חמים ומניחים להשרייה במשך 10 דקות. מסננים.
  3. מניחים את התמרים הלחים במעבד מזון. מוסיפים חמאת בוטנים, תמצית וניל ומלח. מעבדים עד קבלת מרקם חלק.
  4. הכנת שכבת הנוגט:
  5. לוקחים 1/4 מכמות הקרמל ומניחים במעבד מזון, מוסיפים קמח שיבולת שועל, שקדים טחונים. מעבדים עד קבלת תערובת אחידה וחלקה.
  6. מהדקים היטב את התערובת לבסיס התבנית. לאחר מכן מורחים את הקרמל ומפזרים בוטנים קלויים.
  7. מקפיאים למשך שעתיים לפחות.
  8. הכנת הציפוי: קוצצים את השוקולד, מניחים בקערה חסינת חום, מוסיפים שמן קוקוס ומניחים את הקערה על סיר עם מים רותחים (בן-מארי). ממיסים את השוקולד לגמרי.
  9. מוציאים את התבנית מהמקפיא, משחררים מהתבנית וחותכים למלבנים. טובלים כל חתיכה בשוקולד המומס ומניחים להתייצבות.
  10. מקררים עד שמוכן להגשה.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות