22/12/2021
5 כוכבים
(1 הצבעות)
...
פשטידת כרוב קלה להכנה, טעימה וריחנית שכולם אוהבים. כל מה שצריך זה כמה מצרכים בסיסיים ו10 דקות עבודה. פשטידת כרוב שמתאימה ארוחת צהריים, ארוחת ערב או כמנת צד.
מצרכים
- 350 גרם כרוב
- 2-3 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 3-4 שיני שום, כתוש
- 1/4 צרור פטרוזיליה, קצוצה
- 320 גרם יוגורט
- 3 ביצים גדולות
- 1/3 1 כוסות (190 גרם) קמח
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- ½1 כפיות אבקת אפיה
- ½1 מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית אבקת חרדל (אופציונלי)
- 1 כפית טימין
- 1 כפית אורגנו
הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים תבנית אפיה 24 ס"מ בנייר אפיה ומניחים בצד.
2. קוצים דק את הכרוב, מעבירים לקערה גדולה ומניחים בצד.
3. במחבת על גבי חום בינוני, מטגנים את הבצל עד להזהבה, כ4-5 דקות, מוסיפים את השום ומטגנים עוד כ2 דקות. מוסיפים אל הכרוב, מוסיפים גם פטרוזיליה קצוצה ומערבבים.
4. בקערה נפרדת, טורפים ביצים עם יוגורט. מוסיפים קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה ואת כל התבלינים. מערבבים עד לאיחוד. מוסיפים פנימה את תערובת הכרוב ומערבבים עד לאיחוד.
5. מעבירים את הבלילה אל התבנית. אופים במשך 35-40 דקות.נותנים להתקרר מעט ומחלצים מהתבנית.
6. ניתן להגיש חם או קר.
שלום אפשר לעשות את זה פרווה עם 3 כפות מיונז?
הגבלא ניסיתי, מניח שאפשר.
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר