פריטטה תרד ופטריות

פריטטה תרד ופטריות

28/11/2021
3.5 כוכבים (3 הצבעות)
...
מתכון לפריטטה תרד ופטריות - חביתה בסגנון איטלקי/ספרדי. מתכון מעולה לארוחת בוקר בריאה מלאת חלבונים וירקות בריאים לכל יום רגיל ואפילו לארוחת בוקר משפחתית בשבת. מתכון קל להכנה, טעים ובריא.
רמת קושי
קל
מנות
4
זמן הכנה
45 דקות
זמן עבודה
15 דקות
מטבח
ספרדי
מצרכים

    • 9 ביצים
    • 140 גרם בייבי תרד
    • 120 גרם גבינת צ'דר או כל גבינה אחרת
    • 1 בצל
    • 2 שיני שום כתוש
    • 225 גרם פטריות שמפיניון
    • 8-10 עלי בזיליקום
    • פרמזן לציפוי
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל לפי הטעם
    • 4-5 כפות שמן זית

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל210 מעלות.
 
2. הכנות: חותכים את הבצל לפרוסות, כותשים את שיני השום, חותכים את הפרטיות לפרוסות, וקוצצים את הבזיליקום. 
 
3. בקערה טורפים ביצים, גבינה ותבלינים. מניחים בצד.
 
4. במחבת גדולה מחממים שמן זית על גבי להבהב בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-3 דקות תוך כדי ערבוב, מוסיפים את השום ומטגנים כ4-5 דקות נוספות. עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהפטריות מתרככות, כ6-7 דקות. אם יש צורך מוסיפים עוד שמן זית. מוסיפים את עלי התרד ומבשלים כ2-3 דקות נוספות, עד שהתרד מעבד מנפחו. מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ, מתבלים במעט מלח ומערבבים היטב. 
 
5. יוצקים את תערובת הביצים, מטגנים כ4-5 דקות על להבה גבוהה. מגרדים מעט פרמזן מלמעלה (אופציונלי) ומעבירים לתנור. אופים כ15 דקות או שהפריטטה מבושלת במלואה ומזהיבה מלמעלה.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות