מתכון לסלט קיסר קלאסי

מתכון לסלט קיסר קלאסי

18/1/2022
3 כוכבים (1 הצבעות)
...
סלט קיסר הוא אחד הסלטים הנפוצים והידועים ביותר בעולם. ישנם סוגים שונים של סלט קיסר ועם תוספות שונות, במתכון הזה הבאתי לכם את המתכון הקלאסי והפשוט לסלט קיסר.
רמת קושי
קל
מנות
4
זמן הכנה
25 דקות
זמן עבודה
10 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    לקרוטונים:
    • 1/2 בגט, חתוך לקוביות
    • 2-3 כפות שמן זית
    • 1 כפית אבקת שום (אופציונלי)
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל לפי הטעם
     
    לרוטב:
    • 2 שיני שום
    • 4 פילה אנשובי
    • 2 כפות מיץ לימון
    • 1 כפית חרדל דיז'ון / חרדל צהוב
    • 2 חלמונים
    • 1/4 כפית מלח
    • פלפל שחור
    • 1/2 כוס שמן זית / שמן קנולה או שילוב של שניהם (120 מ"ל)
    • 2-3 כפות גבינת פרמזן, מגוררת
     
    לסלט:
    • שבבי פרמז'ן
    • 1 חסה

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל190 מעלות.
 
2. הכנת הקרוטונים: בקערה גדולה מניחים את קוביות הבגט, מתבלים באבקת שום, מלח ופלפל, מזלפים שמן זית. מערבבים היטב ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
 
3. אופים במשך 15-20 דקות או עד לקבלת צבע חום זהוב. מניחים בצד.
 
4. הכנת הרוטב: על קרש חיתוך קוצצים את השום והאנשובי עד לקבלת מחית חלקה ככל הניתן.
 
5. מעבירים את משחת השום והאנשובי לקערה גדולה. מוסיפים חרדל דיז'ון, חלמונים, מיץ לימון ומלח, מערבבים עד לאיחוד.
 
6. תוך כדי ערבוב מתמיד יוצקים בהדרגה את השמן. ממשיכים לערבב עד לקבלת רוטב סמיך וחלק. מוסיפים פרמזן מגורד ומערבבים. טועמים ומתקנים את התיבול במידת הצורך.
 
7. הרכבת הסלט: שוטפים ומייבשים את החסה. לאחר מכן, חותכים או קורעים לחתיכות בגודל ביס. מניחים בקערה הגדולה.
 
8. מוסיפים את הקרוטונים ואת שבבי הפרמזן. מורחים את הרוטב בשולי הקערה (כפי שמוצג בסרטון) מערבבים היטב את הסלט בעזרת מלקחיים. מוסיפים עוד גבינת פרמזן ומגישים.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות