2/11/2021
2.5 כוכבים
(9 הצבעות)
...
סלט קינואה טבולה - סלט בריא, טעים ומאוד פשוט להכנה. בדרך כלל סלט טבולה מכינים מבורגול אך במתכון הזה השתמשתי בקינואה שהיא בריאה מאוד והולכת לא רע עם הסלט הזה.
מצרכים
- 1 כוס (170 גרם) קינואה
- 2 כוסות (480 מ"ל) מים
- צרור עלי פטרוזיליה
- צרור עלי נענע
- 6-7 ענפי בצל בצל ירוק
- 1 עגבניה גדולה
- 4 כפות שמן זית
- מיץ מלימון אחד
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
הוראות הכנה
1. שוטפים את הקינואה תחת מים קרים עד שהמים יוצאים נקיים ושקופים.
2. שמים את הקינואה השטופה בסיר מוסיפים את המים ו1/2 כפית מלח. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה. מבשלים 15 דקות מכבים את האש ומשאירים סגור במשך 5 דקות.
3. קוצצים דק את הפטרוזיליה, נענע ובצל ירוק. חותכים לקוביות קטנות את העגבנייה.
4. בקערה קטנה מכינים את הרוטב: שמים שמן זית, מיץ לימון, 1/2 כפית מלח ופלפל. מעררבים היטב.
5. מעבירים את הקינואה לקערה גדולה, מוסיפים את כל הירק הקצוץ והעגבניה. מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב.
האימייל שלך לא יוצג באתר