12/11/2021
5 כוכבים
(1 הצבעות)
...
מתכון לסלט קינואה ואבוקדו. מתכון קליל, מהיר בריא ומאוד טעים!
מתכון טבעוני, ללא גלוטן, מנה נהדרת לארוחת ערב.
מצרכים
- 170 גרם קינואה
- 2 כוסות (480 מ"ל) מים
- 2 אבוקדו בגודל בינוני
- 200 גרם עגבניות שרי
- 2 מלפפונים
- 1/4 צרור עלי נענע
- 3 כפות מיץ לימון טרי
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
הוראות הכנה
1. שוטפים את הקינואה תחת מים קרים עד שהמים יוצאים שקופים. שמים את הקינואה השטופה בסיר בגודל בינוני, מוסיפים מים וחצי כפית מלח. מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש נמוכה, מכסים ומבשלים במשך 15 דקות. מורידים מהאש ומשאירים את המכסה סגור לעוד 5 דקות נוספות. מאווררים את הקינואה בעדינות בעזרת מזלג ונותנים להתקרר.
2. קוצצים דק את הנענע. חותכים לחצי את עגבניות השרי. חותכים לקוביות את האבוקדו והמלפפונים.
3. בקערה גדולה מערבבים את הקינואה והכל הירקות.
4. מכינים את הרוטב: מקערה קטנה מערבבים שמן זית, לימון ומלח.
5. לפני ההגשה יוצקים את הרוטב מעל הסלט ומערבבים היטב.
האימייל שלך לא יוצג באתר