הוראות הכנה
1. הכנות: מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לחתיכות בגדול בינוני, מניחים בסיר גדולת מכסים במיםת מוסיפים כפית מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים עד לריכוך, מסננים ומקררים. מבשלים את השעועית עד שמוכנה, מסננים ומקררים. מבשלים את הביצים, מקלפים ומניחים בצד.
2. חותכים את הבצל לפרוסות דקות, חוצים את עגבניות השרי והביצים לחצאים. מניחים בצד.
3. מניחים את כל הירקות בקערה גדולה.
4. מכינים את הרוטב: בקערה בגודל בינוני מערבבים בעזרת מטרפה חרדל, חומץ, מלח ופלפל. בהדרגה מוסיפים שמן זית תוך עד ערבוב מתמיד עד לקבלת רוטב אחיד.
5. יוצקים חצי מהרוטב על הסלט ומערבבים היטב.
6. על גבי צלחת גדולה מסדרים עלי חסה, מעל עלי החסה מניחים את הסלט ומניחים בצד.
7. מכינים את הטונה: מתבלים את נתח הטונה במלח ופלפל משני הצדדים. מחממים כף שמן זית על אש בינונית. מניחים את הטונה במחבת ומטגנים 2 דקות מכל צד. חותכים את הטונה לפרוסות ומניחים מעל הסלט.
8. מניחים את הביצים הקשות החצויות על מעל הסלט, מתלבים במעט פלפל ומלח, יוצקים את יתרת הסלט ומגישים.
הערות:
• ניתן להשתמש בחומץ בן יין לבן או אדום.
• ניתן להשתמש בטונה טריה/קפואה או טונה מפחית שימורים.
האימייל שלך לא יוצג באתר