הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל100 מעלות, מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. מניחים בצד.
2. מניחים את החלבונים בקערה גדולה או בקערת מיקסר. מוסיפים קורט מלח ומתחילים להקציף במהירות נמוכה ולאט לאט עוברים למהירות גבוהה. מקציפים עד לקבלת קצף לבן ואוורירי, לאחר מכן מוסיפים את הסוכר בהדרגה, כפית אחת בכל פעם, ממשיכים להקציף בין לבין.
3. לאחר הוספת הסוכר, ממשיכים להקציף עד קבלת קציפה מבריקה ויציבה.
4. מערבבים פנימה תמצית וניל. בשלב זה ניתן להוסיף צבע מאכל לבחירתכם.
5. מעבירים את המרנג לשק הזילוף עם צנתר או לחילופין חותכים את קצה השק. במידה ורוצים שני צבעים ניתן להבריש את פנים השק בפסים של צבעי מאכל לפני שממלאים במרנג (ראו בסרטון).
6. מזלפים נשיקות על נייר האפייה. לוחצים קלות על השק ולבסוף מעלים למעלה את שק הזילוף ליצרית הקצה.
7. מניחים את המגש בקומה האמצעית של התנור ואופים כשעה אחת, מכבים את התנור ומשאירים את התנור סגור במשך 1-2 שעות נוספות.
במידה ונשאר לי מהקצפת ואין מקום בתבנית.. אפשר לשמור במקרר ולאחר מכן להכין ממנה עוד?
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר