טארט באונטי טבעוני ללא קמח - קינוח כשר לפסח

טארט באונטי טבעוני ללא קמח - קינוח כשר לפסח

2/12/2021
3 כוכבים (6 הצבעות)
...
מתכון לטארט באונטי טבעוני, ללא גלוטן וללא אפייה. טארט פשוט להכנה שלא דורש טכניקות בישול ואפייה מתקדמות. טארט בטעמי קוקוס ושוקולד בדיוק כמו חטיף הבאונטי המפורסם. קינוח פרווה, ללא מוצרי חלב, ללא קמח וללא גלוטן, ללא אפייה וכשר לפסח. קינוח שמתאים ממש לכולם.
רמת קושי
קל
מנות
8
זמן הכנה
2 שעות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    לקלתית:
    • 300 גרם שקדים
    • 230 תמר מג'הול מגולען
    • 3 כפות שמן קוקוס
    • 2 כפות אבקת קקאו
    • 2 כפות סירופ מייפל
    • קורט מלח
     
    למילוי:
    • ¼1 כוסות (300 מ"ל) קרם קוקוס
    • 125 גרם מייפל סירופ
    • 3 כפות שמן קוקוס
    • 300 גרם קוקוס טחון
    • 2 כפיות תמצית וניל
     
    לציפוי:
    • 225 גרם שוקולד מריר
    • 1 כוס (240 מ"ל) קרם קוקוס

הוראות הכנה
1. מכינים את הקלתית: מניחים את השקדים במעבד מזון ומעבדים עד לכדי פירורים. מוסיפים את התמרים המגולענים, קקאו, שמן קוקוס, סירופ מייפל ומעבדים הכל לקבלת תערובת אחידה ודביקה.
 
2. משטחים את תערובת האגוזים על גבי תחתית של תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ. מעבירים למקרר בזמן שמכינים את המילוי.
 
3. מכינים את המילוי: בסיר קטן מחממים קרם קוקוס, שמן קוקוס וסירופ מייפל. מביאים לסף רתיחה, מורידים מהאש, מוסיפים תמצית וניל ומערבבים. 
 
4. מערבבים את תערובת הקרם החמה יחד עם הקוקוס הטחון. מעבירים את תערובת המילוי על גבי הקלתית. לא ממלאים עד הסוף, משאירים מקום גם לציפוי. יש להשאיר חלק מתערובת המילוי לשלב מאוחר יותר. מעבירים למקרר בזמן שמכינים את הציפוי.
 
5. מכיניפים את הציפוי: קוצצים את השוקולד ומעבירים לקערה חסינת חום. בסיר קטן מביאים את קרם הקוקוס לסף רתיחה. יוצקים את קרם הקוקוס החם על גבי השוקולד, ממתינים כשתי דקות ואז מערבבים עד להמסה מלאה של השוקולד וקבלת תערובת חלקה.
 
6. יוצקים את הגנאש על גבי הציפוי, מורחים בצורה אחידה ומעברים למקרר לכ10-15 דקות.
 
7. מתערובת המילוי שנשארה מכינים 8 כדורים קטנים. חצי מהכדורים שהכנו טובלים בגנאש שוקולד ומכינים על גבי קצוות הטארט (כפי שניתן לראות בסרטו). את ארבעת הכדורים הנותרים לא טובלים ומניחים אותם בין הכדורים הטבולים.
 
8. מעבירים להתייצבות במקרר לכשעתיים לפחות.
 
הערות:
• לקלתית: במקום שקדים ניתן להשתמש באגוזי לוז או קשיו. או בשילוב.
• לקישוט הטארט: ניתן לטבול את כל הכדורים בשוקולד או לחילופין לא לטבול אף כדור.
תגובות (4)
  • ל
    לינוי
    19/1/2022

    מה אפשר במקום תמר? אפשר לוותר?

    הגב
  • מ
    מורן
    13/8/2022

    כמה תמרים זה 230 גרם?

    הגב
  • ע
    ענת
    26/3/2023

    האם אפשר להקפיא?

    הגב
  • The Cooking Foodie logo
    The Cooking Foodie
    1/4/2023

    כן

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות