הוראות הכנה
1. מכינים את הקלתית: מניחים את השקדים במעבד מזון ומעבדים עד לכדי פירורים. מוסיפים את התמרים המגולענים, קקאו, שמן קוקוס, סירופ מייפל ומעבדים הכל לקבלת תערובת אחידה ודביקה.
2. משטחים את תערובת האגוזים על גבי תחתית של תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ. מעבירים למקרר בזמן שמכינים את המילוי.
3. מכינים את המילוי: בסיר קטן מחממים קרם קוקוס, שמן קוקוס וסירופ מייפל. מביאים לסף רתיחה, מורידים מהאש, מוסיפים תמצית וניל ומערבבים.
4. מערבבים את תערובת הקרם החמה יחד עם הקוקוס הטחון. מעבירים את תערובת המילוי על גבי הקלתית. לא ממלאים עד הסוף, משאירים מקום גם לציפוי. יש להשאיר חלק מתערובת המילוי לשלב מאוחר יותר. מעבירים למקרר בזמן שמכינים את הציפוי.
5. מכיניפים את הציפוי: קוצצים את השוקולד ומעבירים לקערה חסינת חום. בסיר קטן מביאים את קרם הקוקוס לסף רתיחה. יוצקים את קרם הקוקוס החם על גבי השוקולד, ממתינים כשתי דקות ואז מערבבים עד להמסה מלאה של השוקולד וקבלת תערובת חלקה.
6. יוצקים את הגנאש על גבי הציפוי, מורחים בצורה אחידה ומעברים למקרר לכ10-15 דקות.
7. מתערובת המילוי שנשארה מכינים 8 כדורים קטנים. חצי מהכדורים שהכנו טובלים בגנאש שוקולד ומכינים על גבי קצוות הטארט (כפי שניתן לראות בסרטו). את ארבעת הכדורים הנותרים לא טובלים ומניחים אותם בין הכדורים הטבולים.
8. מעבירים להתייצבות במקרר לכשעתיים לפחות.
הערות:
• לקלתית: במקום שקדים ניתן להשתמש באגוזי לוז או קשיו. או בשילוב.
• לקישוט הטארט: ניתן לטבול את כל הכדורים בשוקולד או לחילופין לא לטבול אף כדור.
מה אפשר במקום תמר? אפשר לוותר?
הגבכמה תמרים זה 230 גרם?
הגבהאם אפשר להקפיא?
הגבכן
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר