לא תאמינו כמה זה קל: ג'ינג'ר כבוש כמו בסושיות
28/5/2023
3.5 כוכבים
(3 הצבעות)
...
מתכון לג'ינג'ר כבוש ממש כמו בסושיות. אם אתם מחפשים מתכון ביתי קל להכנה לג'ינג'ר כבוש לסושי (גארי), הגעתם למקום הנכון. בעזרת המתכון הפשוט הזה תוכלו להכין ג'ינג'ר כבוש תוצרת בית שישמש אתכם להרבה זמן. אם חשבתם שזה מתכון מסובך, תחשבו שוב, כי זה תהליך מאוד פשוט ולוקח לא יוצר מחצי שעה.
מצרכים
- 3-4 שורשי ג'ינג'ר, צעירים או רגילים
- 1/2 2 כפיות מלח, מחולק
- 1 כוס (240 מ"ל) חומץ אורז
- 1/2 כוס + 2 כפות (125 גרם) סוכר
הוראות הכנה
- בעזרת גב של כף או קולפן מקלפים את הג'ינג'ר.
- לאחר מכן, בעזרת סכין חדה או מנדולינה, חותכים את הג'ינג'ר דק ככל האפשר.
- מניחים ג'ינג'ר פרוס בקערה, מפזרים 2 כפיות מלח, מערבבים היטב ומניחים בצד ל-15-20 דקות. זה עוזר להוציא את עודפי הנוזלים מהגינג'ר.
- בינתיים מביאים לרתיחה סיר מים, כאשר המים רותחים, מוסיפים את הג'ינג'ר וחולטים במשך 2-3 דקות.
- שוטפים ומסננים את הג'ינג'ר ומניחים להתקרר, לאחר מכן, סוחטים את המים כמה שיותר מהג'ינג'ר. שמים את הג'ינג'ר בצנצנת מעוקרת ואטומה.
- מכינים את תערובת החומץ: בסיר קטן מערבבים חומץ אורז, סוכר ו-1/2 כפית מלח. מביאים את התערובת לרתיחה, מבשלים כמה דקות עד שהסוכר נמס.
- מסירים מהאש ומניחים להתקרר מעט. לאחר מכן, יוצקים את תערובת החומץ על הג'ינג'ר. מניחים לתערובת להתקרר ואז סוגרים את המכסה.
- מקררים לפחות יום אחד לפני הצריכה.
הערות:
כמה זמן ניתן לשמור ג'ינג'ר כבוש?
שומרים ג'ינג'ר כבוש בכלי אטום ומאחסנים במקרר לפחות 3 חודשים. השתמשו תמיד בכלים נקיים כדי להוציא את הג'ינג'ר הכבוש אם אתם רוצים לשמור את הג'ינג'ר הכבוש לאורך זמן.
באיזה ג'ינג'ר כדאי להשתמש?
על מנת לקבל ג'ינג'ר כבוש איכותי, רצוי להשתמש בשורש ג'ינג'ר צעיר. אם לא מוצאים שורש ג'ינגר צעיר זה עדיין בסדר, אפשר להשתמש בג'ינג'ר רגיל, התוצאה עדיין תהיה מעולה. רק חשוב לפרוס כמה שיותר דק.
האם ניתן להכין כמות גדולה יותר?
כן, ניתן בקלות להגדיל כמויות, רק חשוב לשמור על יחס סוכר/חומץ ולוודא שהתערובת מכסה את פרוסות הג'ינג'ר בתוך הצנצנת.
שלום אפשר בבקשה לקבל כמויות במשקל, כמה זה 3 או 4 יחי ג'ינג'ר? תודה
הגבהי הנוזלים מהג'יהג'ר הקודם נקיים האם ניתן להשתמש בהם במחזור החדש תודה מראש דולי
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר