1. למעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה קרה ומלח. מעבדים לתערובת פירורית. בהדרגה מוסיפים מים קרים עד שתמחיל להיווצר בצק. חשוב לא לעבד יותר מדי.
2. מעבירים את הבצק למשטח נקי,משטחים לצורת דיסקטית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לצינון במקרר לכ30 דקות.
3. בנתיים מכינים את המילוי: קוצצים את הבצלים. ממיסים כף חמאה על גבי מחבת גדולה ומוסיפים כ2 כפות שמן זית. מוסיפים את הבצלים הקצוצים, מטגנים על להבה בינונית כ4-5 דקות, מוסיפים את השום הכתוש, ומטגנים עוד כ2-3 דקות. מוסיפים את התרד ומבשלים עד שהוא מאבד מנפחו ומתרכך. מסננים היטב ומניחים בצד.
4. בקערה גדולה טורפים את הביצים, שמנת, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. מניחים בצד.
5. מוציאים את הבצק מהמקרר, על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ3-4 מ"מ וכך שקוטרו יהיה גדול מזה של התבנית. מעבירים את הבצק המרודד לתבנית בקוטר 24-26 ס"מ, לוחצים בקצוות, דוקרים במזלג. מקפיאים למשך כחצי שעה.
6. מחממים תנור ל170 מעלות.
7. אפייה עיוורת: על גבי הקלתית הקפואה מניחים נייר אפייה. ממלאים במשקולות אפייה או בקטניות. אופים בצורה זו במשך כ15 דקות. מסירים את משוקולת האפייה והנייר ואופים עוד כ5-7 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מוציאים מהתנור.
8. מפזרים את תערובת התרד בצורה אחידה על גבי הקלתית. מעל מפזרים את הגבינות. יוצקים בעדינות את הרויאל מעל הגבינות והתרד.
9. אופים כ35 דקות, עד שהקיש מזהיב ומתייצב. מצננים מעט לפני ההגשה.
הערות:
• אם לא אוהבים גבינה כחולה ניתן לוותר.
• במקום גבינת גרויר ניתן להשתמש בכל גבינה צהובה שאתם אוהבים או במוצרלה.
קיש סלמון וברוקולי:
1. למעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה קרה ומלח. מעבדים לתערובת פירורית. בהדרגה מוסיפים מים קרים עד שתמחיל להיווצר בצק. חשוב לא לעבד יותר מדי.
2. מעבירים את הבצק למשטח נקי,משטחים לצורת דיסקטית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לצינון במקרר לכ30 דקות.
3. מוציאים את הבצק מהמקרר, על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ3-4 מ"מ וכך שקוטרו יהיה גדול מזה של התבנית. מעבירים את הבצק המרודד לתבנית בקוטר 24-26 ס"מ, לוחצים בקצוות, דוקרים במזלג. מקפיאים למשך כחצי שעה.
4. מחממים תנור ל175 מעלות.
5. אפייה עיוורת: על גבי הקלתית הקפואה מניחים נייר אפייה. ממלאים במשקולות אפייה או בקטניות. אופים בצורה זו במשך כ15 דקות. מסירים את משוקולת האפייה והנייר ואופים עוד כ10 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מוציאים מהתנור.
6. חותכים את הסלמון לחתיכות קטנות ומטגנים במשך כ5 דקות, עד שהדג מבושל במלואו. מבשלים את חתיכות הברוקולי במים רותחים במשך כ4-5 דקות, מסננים.
7. בקערה גדולה טורפים ביצים, שמנת ואת התבלינים.
8. מפזרים את חתיכות הסלמון והברוקולי בצורה אחידה ככל הניתן על גבי הקלתית. מפזרים מוצרלה מגורדת. יוצקים פנימה את תערובת השמנת והביצים.
9. אופים במשך כ30 דקות, או עד שהקיש מזהיב ומתייצב. נותנים להתקרר לפני ההגשה.
קיש פטריות:
1. מכינים את הבצק: למעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה קרה ומלח. מעבדים לתערובת פירורית. בהדרגה מוסיפים מים קרים עד שמחתיל להיווצר בצק. חשוב לא לעבד יותר מדי.
2. מעבירים את הבצק למשטח נקי,משטחים לצורת דיסקטית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לצינון במקרר לכ30 דקות.
3. מוציאים את הבצק מהמקרר, על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ3-4 מ"מ וכך שקוטרו יהיה גדול מזה של התבנית. מעבירים את הבצק המרודד לתבנית בקוטר 24-26 ס"מ, לוחצים בקצוות, דוקרים במזלג. מקפיאים למשך כחצי שעה.
4. בנתיים מכינים את המילוי: קוצצים את הבצל ופורסים את הפטריות. בחמבת בגודל בינוני ממיסים את החמאה, מוסיפים 2 כפות שמן זית. מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך כ5 דקות, מוסיפים את השום ומטגנים במשך דקה נוספת. מוסיפים את הפטריות ומבשלים במשך כ10 דקות, עד שהפטריות רכות ומבושלות. אם יש צורך מוסיפים עוד שמן. מורידים מהאש.
5. בקערה גדולה טורפים ביצים, שמנת מתוקה, מלח, פלפל, אכגוז מוסקט ואורגנו. מניחים בצד.
6. מחממים תנור ל180 מעלות.
7. אפייה עיוורת: על גבי הקלתית הקפואה מניחים נייר אפייה. ממלאים במשקולות אפייה או בקטניות. אופים בצורה זו במשך כ15 דקות. מסירים את משוקולת האפייה והנייר ואופים עוד כ10 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מוציאים מהתנור.
8. מפזרים על גבי הקלתית את תערובת הפטריות, אחר כך מפזרים את גבינת הגרויר ולבסוף יוצקים את תעברובת השמנת והביצים.
9. אופים במשך כ30 דקות או עד שהקיש מזהיב ומתייצב.
10. נותנים להתקרר לפני ההגשה.
הכנתי את הקיש פטריות, חוץ מיופי יצא דוחה ברמות.
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר