מתכון למרשמלו ביתי

מתכון למרשמלו ביתי

26/12/2021
3.5 כוכבים (5 הצבעות)
...
מתכון למרשמלו ביתי קל להכנה ויותר טעים ממרשמלו קנוי. אם תמיד רציתם לדעת איך מכינים מרשמלו בבית, עכשיו אתם יכולים ללמוד לנסות בעצמכם.
רמת קושי
קל
מנות
20
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    • 22 גרם ג'לטין (כ¼2 כפות) + 1/2 כוס (1202 מ"ל) מים קרים
    • ½1 כפות (300 גרם) סוכר
    • ¼1 כוסות (385 גרם) סירופ תירס בהיר
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
    • 1/4 כפית מלח
    • 2 כפיות תמצית וניל
    • שמן להברשה

    לתערובת הכיסוי:

    • 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
    • 1/2 כוס (70 גרם) קורנפלור

הוראות הכנה
1. הכנות: מרפדים תבנית מרובעת 23*23 או 30*20 או תבנית בגודל דומה בנייר אפיה. מורחים את הנייר בשמן, כך גם את הצדדים. מורחים ספטולה בשמן ומניחים בצד.
 
2. בקערת מיקסר מערבבים ג'לטין ומים קרים. נותנים לספוח במשך 15 דקות.
 
3. כאשר הג'לטין ספח,מתחילים להכין את הסירופ. בסיר בגודל בינוני שמים סוכר, סירופ תירס, מלח ומביאים. מביאים לרתיחה על גבי להבה גבוהה ומביאים לטמפרטורה של 115 מעלות. לא לערבב!
 
4. אל הג'לטין הספוח מוסיפים תמצית וניל ומתחילים לערבב במהירות נמוכה במשך כ30 שניות, בהדרגה ותוך כדי ערבוב, מוסיפים פנימה את הסירופ החם. אחרי שכל הסירופ נטמע, מעלים את מהירות המיקסר למהירות גבוהה. מקציפים במשך כ10 דקות, עד לקבלת קצף לב, אוורירי ויציב.
 
5. מיד (חשוב מאוד לעשות את מהר אחרת התערובת מתקשה) מעבירים אל התבנית שהכנו מראש ומורחים בצורה אחידה בעזרת הספטולה המשומנת. נותנים לעמוד בטמפרטורת החדר במשך 6 שעות לפחות.
 
6. מכינים את הציפוי: בקערה מערבבים את הקורנפלור ואבקת הסוכר. 
 
7. מפזרים כמות נדיבה של תערובת בציפוי על גבי קרש חיתוך גדול. מחלצים את המרשמלו מהתבנית ומניחים על גבי קרש החיתוך. מפזרים כמות נדיבה של תערובת הציפוי גם מלמעלה. מעזרת סכין משומנת חותכים לקוביות בגודל הרצוי. מעבירים את קוביות המרשמלו לתבנית גדולה ומפזרים עוד תערובת ציפוי. מערבבים היטב עד שכל קוביית מרשמלו מוכסה מכל הצדדים.
 
 
הערות:
• ניתן לשמור את המרשמלו בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר במשך שבועיים.
• איפה ניתן להשיג סירופ תירס? ניתן להשיג סירופ תירס בחלק מהסופרים הגדולים וחנויות שמתמחות באפיה.
• האם ניתן להחליף את סירופ התירס במשהו אחר? סירופ תירס עוזר למנוע קריסטליזציה לכן זה הוא מרכיב חשוב. לא ניסיתי להחליף בעצמי את הסירופ אבל במתכונים אחרים מציינים שניתן להחליף בגלוקוזה, בסירופ מייפל או סירופ אגבה (הניסיון על אחריותכם).
• אם אתם רוצים מרשמלו צבעוני, ניתן להוסיף צבע מאכל ג'ל  בעת ההקצפה אחרי הטמעת הסירופ.
• במתכון הזה אין תחליף לג'לטין. ג'לטין ניתן למצוא בקלות בכל סופרמרקט בארץ.
• אם רוצים להוסיף טעם למרשמלו, ניתן להוסיף תמציות טעם שונות בעת ההקצפה. כגון: תמצית שקדים, תמצית הדרים, מי ורדים וכו' 

תגובות (1)
  • ח
    חגי שחר
    17/7/2023

    מתכון יפה תודה רבה על ההשקעה

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות