עוף ברוטב טריאקי

עוף ברוטב טריאקי

12/12/2021
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
מתכון לעוף ברוטב טריאקי. מנה מלאת טעמים וקלה להכנה. אם אתם אוהבים אוכל בסגנון יפני/אסייתי אתם חייבים לנסות את המנה הזאת לארוחת צהריים/ערב.
רמת קושי
קל
מנות
4
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
יפני
מצרכים
    לעוף:
    • 700 גרם ירכי עוף ללא עור וללא עצמות או פרגית
    • מלח לפי הטעם פלפל לפי הטעם
    • 2 כפות שמן
     
    לרוטב:
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) רוטב סויה
    • 3 כפות (60 גרם) דבש
    • 1 כף ג'ינג'ר מגורד
    • 3 שינים שום, כתוש
    • 2 כפות מירין (אופציונלי)
    • 2 כפות חומץ אורז (או כל חומץ אחר)
    • 1 כפית שמן שומשום
    • 2 כפות מים
     
    להגשה:
    • אורז
    • ברוקולי מאודה
    • בצל ירוק

הוראות הכנה
1. מכינים את הרוטב: בקערה מערבבים סויה, דבש, חומץ, מירין, שמן שומשום, מים ג'ינג'ר מרוד ושום כתוש. מניחים בצד.
 
2. מתבלים את העוף במעט מלח ופלפל משני הצדדים. מחממים 2 כפות שמן במחמבת על גבי אש בינונית. מטגנים את העוף כ5-7 דקות מצד אחד, עד להזהבה, הופכים ומטגנים במשך 4-5 דקות נוספות. 
 
3. יוצקים פנימה את רוטב ומבשלים במשך 3-4 דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט והעוף מבושל במלואו.
 
4. מגישים עם אורז, ברוקולי ובצל ירוק.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות