חיתוכיות שיבולת שועל ופטל

חיתוכיות שיבולת שועל ופטל

9/12/2021
5 כוכבים (3 הצבעות)
...
מתכון לחיתוכיות שיבול שועל ופטל. מתכון קל להכנה, מהיר וטעים להפליא. אם בא לכם להכין חטיף שיבולת שועל קריספי וטעים, זה בדיוק המתכון בשבילכם!
רמת קושי
קל
מנות
12
זמן הכנה
45 דקות
זמן עבודה
15 דקות
מטבח
אמריקאי
מצרכים

    לקראמבל:
    • 125 גרם קמח
    • 135 גרם שיבולת שועל עבה
    • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום
    • 1/2 כפית סודה לשתיה
    • 1/2 כפית קינמון (אופציונלי)
    • 1/4 כפית מלח
    • 115 גרם חמאה רכה
     
    למילוי:
    • 300 גרם פטל, קפוא או טרי
    • 1 כפית גרידת לימון
    • 2 כפות (25 גרם) סוכר
    • 2 כפות (15 גרם) קורנפלור 
    • 1 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים תבנית אפיה מרובעת 20 ס"מ בנייר אפייה ומניחים בצד.
 
2. מכינים את הקראמבל: בקערה גדולה, מאחדים קמח, שיבולת שועל, מלח, סוכר, סודה וקינמון. מוסיפים את החמאה ומערבבים/מפוררים עם הידיים עד שנוצרת תערובת פירורית.
 
3. מכינים את המילוי: בקערה גדולה מערבבים פטל, סוכר, קורנפלור, תמצית וניל וגרידת לימון. 
 
4. משטחים 2/3 מהתערובת על גבי תחתית תבנית האפייה. מעבירים את המילוי אל התבנית, מורחים בצורה אחידה על גבי תחתית שיבולת השועל. לבסוף מפזרים את יתרת תערובת שיבולת השועל ולוחצים קלות.
 
5. אופים במשך 35 דקות, עד להזהבה. נותנים להתקרר באופן מוחלט, אחר כך מצננים במקרר לפחות שעה אחת לפני שחותכים.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות