הוראות הכנה
מוס נוטלה:
1. שמים את הנוטלה בקערה חסינת חום. מחממים במיקרו למשך כמה שניות, עד שהנוטלה נוזלית מעט. לא לחמם יותר מדי. מניחים בצד להתקרר.
2. מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים בעדינות את הנוטלה עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מעבירים את המוס אל שק זילוף ומזלפים אל תוך כוסות הגשה.
4. מעבירים למקרר למשך 4 שעות לפחות. לפני ההגשה מפזרים אגוזים קצוצים או פצפוצי שוקולד.
הערות:
• במקום נוטלה ניתן להשתמש בכל ממרח שוקולד אחר
• אם אחרי שהעברתם את המוס לשק הזילוף, המוס מעט נוזלי, תנו לו להתייצב כשעה במקרר לפני הזילוף.
• ניתן לוותר על הזילוף ופשוט להעביר לכוסות ההגשה.
• ניתן לוותר על הקישוט או לקשט בכל צורה ארחת שאתם אוהבים.
עוגת שוקולד:
1. מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים תבנית אפיה קפיצית בקוטר 20 ס"מ בנייר אפייה. מורחים את תחתית התבנית והצדדים בחמאה. מניחים בצד.
2. מניחים את השוקולד הקצוץ והחמאה בקערת זכוכית. בסיק קטן/בינוני מביאים מים לרתיחהת מנמיחים את הלהבה ומניחים את הקערה מעל הסיר כך שהמים לא יגעו בעקרה. ממיסים את השוקולד והחמאה. מסירים מהאש ונותנים להתקרר מעט.
3. מפרידים את הביצים לקערות נפדרות.
4. את החלמונים מעבירים לתערובת השוקולד ומערבבים היטב.
5. את החלבונים מעבירים לקערת מיקסר, מוסיפים קורט מלח ומתחילים להקציף עד להופעת קצף רך, בהדרגה מוסיפים את הסוכר, תוך כדי הקצפה עד לקבלת קצף יציב.
6. מעבירים שליש מכמות הקצף אל תערובת השוקולד ומערבבים היטב. מעבירים את יתרת הקצף ומקפלים בעדינות עד לאיחוד התערובת.
7. מעבירים לתבנית. אופים במשך 20 דקות. נותנים לעוגה להתקרר באופן מלא ואז מעבירים למקרר ל4 שעות.
8. לפני ההגשה מפזרים באבקת קקאו או אבקת סוכר.
הערות וטיפים:
* ניתן להוסיף כפית קפה על מנת לשדרג טיפה את העוגה.
* מומלץ להגיש עם קצפת.
* בסרטון ניתן לראות שפיזרתי מעל העוגה קקאו, אך ניתן גם לפזר אבקת סוכר.
חיתוכיות שוקולד:
1. למעבד מזון מכניסים אגוזי מלך, אבקת קקאו ומלח. מעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את התמרים, שמן קוקוס ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה.
2. מעבירים את התערובת אל תבנית בגודל 20X25 מרופדת בנייר אפייה. לוחצים א התערובת ומשטחים בצורה אחידה. מניחים בצד.
3. מכינים גנאש שוקולד: בקערה בגודל בינוני מערבבים סירופ מייפל/אגבה, שמן קוקוס ואבקת קקאו. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
4. יוצקים עד גבי הבראוניז. מפזרים בוטנים קלויים.
5. מעבירים לצינון במקרר לכשעתיים. חותכים לריבועים.
הערות:
• יש לשמור את החיתוכיות במקרר.
מלבי:
1. בקערה מערבבים 1 כוס חלב, מי ורדים וקרונפלור. מערבבים עד שהתערובת הופכת להיות חלקה וללא גושים.
2. לסיר בגודל בינוני מוזגים את יתר החלב, שמנת מתוקה וסוכר. מביאים לסף רתיחה ומוסיפים את תערובת החלב והקורנפלור. מבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד על להבה נמוכה, עד שמסמיך, כ3-4 דקות. מכבים את האש.
3. מוזגים לכוסות או כלי הגשה מתאימיםת מכסים בניילון נצמד. מצננים כשעה בטמפרטורת החדר ואז מצננים במקרר כ4 שעות לפחות.
4. מכינים את הסירופ: בסיר קטן מביאים לרתיחה מים סוכר ומי ורדים. כאשר רותח מוסיפים כמה טיפות צבע מאכל אדום. מבשלים שתי דקות נוספות ומכבים את האש. מצננים לטמפרטורת החדר.
5. כאשר המלבי מוכן מוזקים 1-2 כפות מהסירופ, מוסיפים קוקס טחון ואגוזים לבחירתכם.
האימייל שלך לא יוצג באתר