הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל180 מעלות.
2. בקערה גדולה מערבבים את כל סוגי הגבינות ומניחים בצד.
3. אל סיר גדול מלא במים מוסיפים 1 כף מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את פרחי הברוקולי ומבשלים במשך 3-4 דקות, עד לריכוך קל, לא לבשל יותר מדי. מסננים ומניחים בצד. באותו הסיר מבשלים את הפסטה לדרגת אל דנטה, לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
4. בזמן שהפסטה מתבשלת מכינים את הרוטב: בסיר גדול ממיסים חמאה, מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך 3-4 דקות, עד לריכוך. מוסיפים את השום ומבשלים במשך דקה נוספת. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב על גבי להבה נמוכה-בינונית תוך כדי ערבוב עד להסמכה, כ2 דקות. בהדרגה מוסיפים את החלב, תוך כדי ערבוב. מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה קלות, כ5-6 דקות.
5. מורידים מהאש, מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט. מערבבים. בהדרגה מוסיפים 3/4 מתערובת הגבינות ומערבבים עד להמסה לפני שמוסיפים עוד. מסננים את הפסטה ומוסיפים לרוטב, לבסוף מוסיפים את הברוקולי ומערבבים היטב.
6. מעבירים אל תבנית אפיה עגולה בקוטר 30 ס"מ או תבנית מלבנית בגודל המתאים. מפזרים את תערובת הגבינות שנשארה מעל תערובת הפסטה. אופים במשך 20-25 דקות עד להזהבה.
האימייל שלך לא יוצג באתר