מצרכים
פודינג צ'יה שוקולד בננה:
3 כפות (36 גרם) זרעי צ'יה
3/4 כוס (180 מ"ל) חלב שקדים או כל חלב לבחירתכם
1 כף סירופ מייפל
1 כף אבקת קקאו
1/2 בננה, מעוכה
לציפוי:
פרוסות בננה
שבבי שוקולד או אגוזים
פודינג צ'יה תותים:
3 כפות (36 גרם) זרעי צ'יה
3/4 כוס (180 מ"ל) חלב שיבולת שועל או כל חלב לבחירתכם
1 כף סירופ מייפל
3-4 תותים, טריים או קפואים
תוספות:
תותים
אגוזי מלך
פודינג צ'יה לימון אוכמניות:
3 כפות (36 גרם) זרעי צ'יה
3/4 כוס (180 מ"ל) חלב שיבולת שועל / חלב שקדים או כל חלב לבחירתכם
1 כף סירופ מייפל
1/3 כוס (30 גרם) אוכמניות, טריות או קפואות
1 כפית גרידת לימון
תוספות:
אוכמניות
שקדים
פודינג צ'יה קוקוס:
3 כפות (36 גרם) זרעי צ'יה
3/4 כוס (180 מ"ל) חלב קוקוס
1 כף סירופ מייפל
2 כפות קוקוס מיובש / מגורר
תוספות:
קוקוס מיובש / מגורר
פודינג צ'יה קפה:
3 כפות (36 גרם) זרעי צ'יה
1/2 כוס (120 מ"ל) חלב שיבולת שועל / חלב שקדים או כל חלב לבחירתכם
1/4 כוס (60 מ"ל) קפה
1 כף סירופ מייפל
תוספות:
פקאנים
הוראות הכנה
פודינג צ'יה שוקולד בננה:
1. בקערה מועכים בננה, מוסיפים זרעי צ'יה, סירופ מייפל, אבקת קקאו וחלב. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מניחים לשבת במשך 5-10 דקות, מעבירים לכוס או צנצנת, מכסים ומקררים במשך שעתיים או למשך הלילה.
3. לפני ההגשה מפזרים למעלה פרוסות בננה ושבבי שוקולד מריר.
פודינג צ'יה תותים:
1. בקערה מועכים תותים, מוסיפים זרעי צ'יה, סירופ מייפל וחלב. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מניחים לשבת במשך 5-10 דקות, מעבירים לכוס או צנצנת, מכסים ומקררים במשך שעתיים או למשך הלילה.
3. לפני ההגשה מפזרים למעלה תותים טריים ואגוזים.
פודינג צ'יה לימון אוכמניות:
1. מערבבים בקערת מיקסר זרעי צ'יה, סירופ מייפל, אוכמניות, גרידת לימון וחלב. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מניחים לשבת במשך 5-10 דקות, מעבירים לכוס או צנצנת, מכסים ומקררים במשך שעתיים או למשך הלילה.
3. לפני ההגשה מפזרים למעלה אוכמניות ושקדים.
פודינג צ'יה קוקוס:
1. בקערה מניחים זרעי צ'יה, סירופ מייפל, קוקוס מיובש וחלב. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מניחים לשבת במשך 5-10 דקות, מעבירים לכוס או צנצנת, מכסים ומקררים במשך שעתיים או למשך הלילה.
3. לפני ההגשה מפזרים למעלה קוקוס מיובש.
פודינג צ'יה קפה:
1. בקערה מניחים זרעי צ'יה, סירופ מייפל, קפה וחלב. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מניחים לשבת במשך 5-10 דקות, מעבירים לכוס או צנצנת, מכסים ומקררים במשך שעתיים או למשך הלילה.
3. לפני ההגשה מפזרים למעלה קוקוס מיובש.
הערות:
• ניתן להכין מראש את הפודינג ולשמור בכלי אטום במקרר עד ל4-5 ימים.
• בכל אחד מהמתכונים ניתן להשתמש בכל חלב שאתם רוצים או אפילו במים.
• בתור ממתיק אתם יכולים להשתמש בירופ מייפל, סירופ אגבה, סילאן, דבש או כל ממתיק אחר. ניתן גם לוותר על הממתיק או להגדיל כמויות אם אתם אוהבים פודינג יותר מתוק.
• זרעי צ'יה ניתן לקנות בכל סופרמרקט.
היי, האם אפשר להשתמש בדבש במקום מייפל ?
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר