קרם ברולה פיסטוק

קרם ברולה פיסטוק

29/11/2021
4 כוכבים (15 הצבעות)
...
מתכון לקרם ברולה פיסטוק - קינוח קלאסי עם תוספת מעניינת וטעימה ביותר. מתכון פשוט, יפה, מרשים וחגיגי.
רמת קושי
בינוני
מנות
4
זמן הכנה
2 שעות
זמן עבודה
20 דקת
מטבח
צרפתי
מצרכים
    • 2 כוסות (500 מ"ל) שמנת מתוקה
    • 6 חלמונים
    • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר + עוד מספר כפות לקרמול
    • 1 מקל וניל או מחית וניל
    • 60 גרם מחית פיסטוק

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל160 מעלות.
 
2. אל סיר קטן יוצקים שמנת מתוקה ומחית פיסטוק. חוצים מקל וניל לאורכו, מוצאים את הגרגרים, שמים לסיר ומוסיפים גם את המקל הריק. מניחים את הסיר על להבה נמוכה, מערבבים היטב את התערובת עד לאיחוד של הקרם הפיסטוק עם השמנת. מביאים לסף רתיחה ומכבים את האש. לא להביא לרתיחה מלאה.
 
3. בקערה חסינת חום מקציפים את החלמונים והסוכר. יוצקים 1/3 כוס מתערובת השמנת החמה אל תערובת החלמונים, תוך כדי ערבוב (השוואת טמפרטורות). אחר כך יוצקים את שאר השמנת, תוך כדי ערבוב.
 
4. מעבירים דרך מסננת.
 
5. מניחים תבניות אישיות חסינות חום בתבנית אפייה עמוקה. יוצקים את הקרם אל התבניות אישיות, שמים את בתנור, מוזגים מים רותחים אל תבנית האפייה כך שהמים יגעיו לחצי גובה התבניות האישיות.
 
6. אופים במשך כ-30 דקות, עד שהקרם מתייצב בקצוות אך עדיין מעט רוטט במרכז.
 
7. מוצאים את התבניות מהמים החמים, נותנים להתקרר לטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר לכשעתיים- שלוש לפחות.
 
8. לפי ההגשה מפזרים ככף סוכר על גבי כל מנה, מבעירים בעזרת מבער עד שהסוכר מתקרמל. 

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות