עוגת ספוג וניל (ג'נואז)

עוגת ספוג וניל (ג'נואז)

16/1/2022
3.5 כוכבים (44 הצבעות)
...
מתכון לעוגת ספוג וניל קלאסית (ג'נואז) – וגת ספוגה רכה, אוורירית ועשירה. העוגה הזאת היא עוגת בסיס לעוגות רבות ומגוונות. ניתן לפרוס את העוגה ל2-3 חלקים שווים ולמרוח קרם ביניהן, כך להכין עוגת שכבות יפה ומרהיבה. ניתן להגיש את העוגה גם סתם בתור עוגת ספוג יחד עם כוס קפה או תה.
רמת קושי
בינוני
מנות
8
זמן הכנה
50 דקות
זמן עבודה
15 דקות
מטבח
אירופאי
מצרכים
    • 5 ביצים, מופרדות
    • 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
    • קורט מלח
    • 1 כף תמצית וניל
    • כוס קמח+1 כף קמח (150 גרם)
    • 3 כפות חלב
    • 3 כפות שמן
הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל170 מעלות. משמנים תבנית עגולה (20 ס"מ) ומניחים בצד.
 
2. בקערה גדולה מקציפים חלבונים עם קורט מלח עד לקבלת קצף לבן. לאחר מכן מוסיפים סוכר בהדרגה, מקציפים עד קבלת קצפת יציבה.
 
3. מוסיפים את החלמונים ומקציפים עד לאיחוד.
 
4. מנפים את הקמח ומקפלים עד לאיחוד.
 
5. בקערה קטנה מערבבים חלב, שמןותמצית וניל. מוסיפים 1-2 כפות מבלילת העוגה ומערבבים עד לאיחוד.
 
6. יוצקים את התערובת בחזרה אל בלילת העוגה, מכים את התבנית על גבי השולחן על מנת לשחרר בועות ואופים במשך 30-35 דקות.
 
7. נותנים להתקרר ולאחר מכן משחררים מהתבנית. 
 
8. נותנים להתקרר לחלוטין.

תגובות (7)
  • מ
    מיכל
    18/9/2023

    היי, אני ממש אשמח לדעת אם אפשר להשתמש בקמח תופח, אם לא אז איזה קמח צריך?

    הגב
  • ש
    שיר
    16/11/2023

    הכוונה פה היא לקמח רגיל לא יודעת לצערי אם אפשר להשתמש בתופח במקום

    הגב
  • צ
    צביקנ
    27/1/2024

    לא מתאים לקמח תופח. רק רגיל

    הגב
  • ה
    הילה
    12/12/2023

    לא צריך להוסיף אבקת אפייה?

    הגב
  • ח
    חנן
    14/12/2023

    חסר לי אפקת אפיה . שאלה לא צריך להוסיף ?

    הגב
  • צ
    צביקה
    27/1/2024

    אין צורך באבקת אפיה. התפיחה נוצרת מהקצפת הביצים

    הגב
  • ש
    שיר
    19/2/2024

    אני רוצה שזה יהיה פרווה, האם אפשר לוותר על החלב או להחליף אותו במשהו אחר?

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות