ניוקי ברוטב עגבניות

ניוקי ברוטב עגבניות

7/12/2021
3 כוכבים (19 הצבעות)
...
מתכון לניוקי ברוטב עגבניות. מתכון איטלקי קלאסי למנה עשירה, טעימה ומפנקת. ניוקי תפוחי אדמה שכל אחד יכול להכין בבית.
רמת קושי
בינוני
מנות
5
זמן הכנה
¼ 1 שעות
זמן עבודה
45 דקות
מטבח
איטלקי
מצרכים
    לניוקי:
    • 1 קילו תפוחי אדמה
    • 1-2 כפיות מלח
    • 1/4 כפית פלפל שחור
    • 1/4 כפית אגוז מוסקט
    • 1 ביצה
    • ½1 - 2 כוסות קמח *או יותר אם יש צורך
     
    לרוטב העגבניות:
    • 2-3 כפות שמן זית
    • 1 בצל
    • 2 שיני שום כתוש
    • 800 גרם רוטב עגבניות
    • 8-10 עלי בזיליקום
    • 1 כפית אורגנו
    • פרמזן
הוראות הכנה
1. מכינים את הניוקי: מניחים את תפוחי האדמה בסיר גדול, מכסים במים קרים ומוסיפים כף מלח. מביאים לרתיחה,מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים, כ30 דקות.
 
2. מסננים את תפוחי האדמה ונותנים להתקרר מעט. מקלפים ומעבירים לקערה. מועכים את תפוחי האדמה בעזרת מועך תפוחי אדמה או דרך מסננת. חשוב שלא לעשות מתפוחי האדמה פירה ושלא יהיו גושים. יוצרים גומה באמצע, מוסיפים ביצה ומערבבים עד לאיחוד. בהדרגה מוספים את הקמח (כוס בכל פעם) ולשים עד שנוצר בצק רך וחלק.
 
3. חותכים את הבצק ל4 חתיכות שוות. מגלגלים כל חתיכה לחבל ארוך בעובי של כ2 ס"מ. מהחבל קורצים חתכיות של ניוקי בגודל הרצוי. מניחים בצד על גבי משטח מקומח.
 
4. בשלב הזה הניוקי מוכנים לבישול. ניתן להשאיר אותם בצורה הזאת או לעצב אותם אותם בעזרת מזלג כמו שניתן לראות בוידאו.
 
5. מכינים את הרוטב: במחבת גדולה מחממים שמן זית. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים במשך 4-5 דקות, מוסיפים שום כתוש ומטגנים במשך 2 דקות. מוסיפים רוטב עגבניות, עלי בזיליקום, אורגנו, מלח ופלפל. מערבבים ומבשלים על גבי להבה נמוכה במשך 5-10 דקות.
 
6. אל סיר גדול מלא במים מוסיפים 1 כף מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הניוקי, כרבע בכל פעם ומבשלים כשהם צפים. 
 
7. מסננים את הניוקי ומוסיפים אל הרוטב, מוסיפים כ1/4 כוס ממי הבישול ומערבבים. במשך במשך כדקה. מגישים חם ומגרדים גבינת פרזמן.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות