מתכון לעוגת פטל וריקוטה

מתכון לעוגת פטל וריקוטה

16/1/2022
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
עוגת ריקוטה ופטל – עוגה לחה ורכה, מעט חמצמצה, מעט מתוקה וטעימה מאוד! עוגת הפטל הזו ממש קלה להכנה, כל מה שאתה צריכים זה קערה אחת וכמה דקות עבודה. עוגה קלילה ומושלמת לסופי שבוע, למסיבות וחגים.
רמת קושי
קל
מנות
10
זמן הכנה
¼1 שעות
זמן עבודה
15 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים
    • 3/4 1 כוסות קמח (250 גרם)
    • 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
    • 3 ביצים גודל לארג'
    • 2 כפיות אבקת אפייה
    • 1/2 כפית מלח
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 370 גרם גבינת ריקוטה
    • 120 גרם שמנת חמוצה
    • 115 גרם חמאה, רכה
    • 1 כוס פטל טרי או קפוא, מחלקים (125 גרם)
    • 1 כף מיץ לימון
    • גרידת לימון מלימון אחד

הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה עגולה (בגודל 24 ס"מ) בנייר אפייה ומשמנים את תחתית התבנית והדפנות. מניחים בצד.
 
2. בקערה גדולה מערבלים את החמאה והסוכר. מוסיפים גבינת ריקוטה, שמנת חמוצה ומערבלים עד לאיחוד.
 
3. מוסיפים ביצה, אחת בכל פעם, ומערבלים עד לאיחוד לאחר כל הוספה. מוסיפים תמצית וניל, מיץ לימון, גרידת לימון ומערבלים עד לאיחוד.
 
4. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח. מערבבים עד לאיחוד.
 
5. מקפלים פנימה 3/4 כוס פטל. יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה.
 
6. אופים את העוגה כשעה, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. לאחר 40 דקות של אפייה, מכסים בנייר אלומיניום, כדי למנוע השחמת יתר.
 
7. מניחים להתקרר בתבנית במשך 15-20 דקות, ואז משחררים מהתבנית ומניחים להתקרר לחלוטין או מגישים חם.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות