בקלאווה

בקלאווה

8/11/2021
3.5 כוכבים (8 הצבעות)
...
מתכון לבקלאווה אמיתית מבצק פילו עם מלא שכבות ותערובת של אגוזי מלך ופיסטוקים. בקלאווה ביתית טעימה ומתוקה.
רמת קושי
בינוני
מנות
12
זמן הכנה
1 שעה
זמן עבודה
20 דקות
מטבח
טורקי
מצרכים

    • 24 דפי פילו
    • 225 גרם אגוזי מלך
    • 225 פיסטוקים
    • 200 גרם חמאה מומסת
    • ½1 כפיות קינמון

    לסירופ:

    • ¼1 כוסות (250 גרם) סוכר
    • 1 כוס (240 מ"ל) מים
    • 90 גרם דבש
    • 2 כפות מיץ לימון טרי
    • 1/2 1 כפיות מי ורדים
הוראות הכנה

1. מניחים את אגוזי המלך, פיסטוקים וקינמון במעבד מזון או בלדנר וטוחנים למרקם פירורי. מניחים בצד.
 
2. מכינים את הסירופ: בסיר קטן שמים את כל מרכבי הסירופ. מביאים לרתיחה, מחכים עד שהסוכר נמס לחלוטין ומבשלים עוד כ4-5 דקות. מניחים בצד להתקרר בזמן שמכינים את הבקלאווה.
 
3. מחממים את התנור ל175 מעלות.
 
4. פותחים את דפי הפילו, חותכים את הדפים בהתאם לגודל התבנית. מכסים במגבת לחה כדי שלא יתייבש.
 
5. מורחים תבנית בגודל 20X30 ס"מ בחמאה מומסת. מנינחים 8 שכבות של דפי פילו ומורחים כל שכבה בחמאה מומסת לפני שמניחים שכבת פילו נוספות. מפזרים חצי מתערובת האגוזים. מסדרים 6 שכבות נוספות של פילו מעל תערובת האגוזים ומורחים חמאה מומסת בין כל שכבה. מפזרים את יתרת תערובת האגוזים. יוצרים 8 שכבות נוספות של עלי פילו ומורחים בין כל שכבה חמאה מומסת. לבסוף מורחים את השכבה העליונה בחמאה מומסת.
 
6. בעזרת סכין חדה חותכים את הבקלאווה בצורת יהלומים כמו שניתן לראות בסרטון.
 
7. אופים במשך 35-40 דקות או עד שהבקלאווה הופכת להיות זהובה וקריספית.
 
8. מיד יוצקים את הסירופ מעל הבקלאווה. נותנים להתקרר בטמפרטורת החדר ולספוג את הנוזלים במשך 6 שעות לפחות. שלב זה חשוה כדי לקבל תוצאה מירבית. מקשטים בפיסטוק מגורד (אופציונלי).
תגובות (1)
  • א
    אורית-ריוואלדו
    1/10/2023

    הכנתי את המתכון בערב חג סוכות, אין דברים כאלה. רמה גבוהה מאוד . תודה רבה לך כל המחמאות שנתנו לי הן בזכות המכון המדויק הזה. ממליצה בחום

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות