מתכון לעוגת גבינה בקלאווה

מתכון לעוגת גבינה בקלאווה

6/1/2022
3.5 כוכבים (11 הצבעות)
...
אוהבים בקלאווה? אוהבים עוגת גבינה? למה לא לשלב בין שני הקינוחים ולקבל קינוח מדהים: עוגת גבינה בקלאווה! העוגה הזו מורכבת מהרבה שכבות, מרקמים וטעמים. בתחתית בצק פילו פריך, מעל תערובת אגוזי מלך-פיסטוק, ואז עוגת גבינת שמנת עשירה, ועוד שכבה נוספת של תערובת אגוזים, ואז שכבה נוספת של בצק פילו פריך וכל הטוב הזה ספוג בסירופ דבש. הקינוח המיוחד הזה מושלם לחג שבועות, לחגים נוספים, לימי הולדת ואירועים מיוחדים.
מנות
16
זמן הכנה
½1 שעות
זמן עבודה
35 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    לתערובת האגוזים:
    • 225 גרם, אגוזי מלך קלויים
    • 225 גרם פיסטוקים קלויים
    • 1 כפית קינמון
    • 1/4 כפית מלח
     
    לסירופ:
    • 1 כוס מים (240 מ"ל)
    • 1 כוס סוכר (200 גרם)
    • 1/4 כוס דבש (85 גרם)
    • 1 כף מיץ לימון
    • 1-2 כפיות מי ורדים
     
    לעוגת הגבינה:
    • 450 גרם גבינת שמנת
    • 230 גרם שמנת חמוצה/יוגורט
    • 2/3 כוס סוכר (133 גרם)
    • 3 ביצים
    • 1/4 כוס שמנת מתוקה (60 מ"ל)
    • 1 כף גרידת לימון
    • 3 כפות קורנפלור (22 גרם)
    • 1 כפית תמצית וניל
     
    להרכבה:
    • 200 גרם חמאה
    • 200 גרם דפי בצק פילו 
    • פיסטוקים קצוצים

הוראות הכנה

1. שמים אגוזי מלך, פיסטוקים, מלח וקינמון במעבד מזון ומעבדים בפולסים עד לקבלת פירורים גסים.
 
2. הכנת הסירופ: בסיר קטן שמים את כל מצרכי הסירופ ומביאים לרתיחה. מחכים שהסוכר ימס ואז מערבבים במשך 4-5 דקות. יוצקים 1/3 מהסירופ על תערובת האגוזים ומערבבים עד לאיחוד. מניחים בצד לקירור.
 
3. מחממים תנור ל170 מעלות. משמנים תבנית אפייה עגולה קפיצית (24 ס"מ) ומניחים בצד.
 
4. הכנת מילוי הגבינה: בקערה גדולה, מערבבים גבינת שמנת עם סוכר במהירות בינונית עד קבלת תערובת חלקה. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, מערבבים בין כל אחת. מוסיפים שמנת חמוצה, שמנת מתוקה, מלח ותמצית וניל. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. לבסוף מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים עד להטמעה.  
 
5. להרכבה: פורסים את בצק הפילו, בזמן שימוש בדף פילו אחד מכסים את השאר במגבת לחה על מנת למנוע התייבשות. מניחים שכבה של בצק על גבי התבנית, מהדקים בעדינות את הבצק לתחתית ולדפנות, משאירים את הקצוות מחוץ לתבנית. מברישים כל שכבה בחמאה וחוזרים על התהליך עם 8-10 שכבות נוספות, עד שהתחתית וכל הצדדים של התבנית מכוסים לחלוטין.
 
6. מפזרים באופן אחיד 1/2 מתערובת האגוזים על גבי השכבה האחרונה של הבצק. יוצקים את תערובת הגבינות מעל שכבת האגוזים. מפזרים את שאר תערובת האגוזים מעל. שמים 2-3 שכבות של בצק פילו מעל, מברישים בחמאה כל שכבה. מקפלים את הקצוות שמחוץ לתבנית כלפי פנים התבנית כך שכל העוגה מכוסה. מברישים את החלק העליון בחמאה.
 
7. אופים את עוגה במשך 45-50 דקות, עד שהחלק האמצעי יציב והחלק העליון שחום. אם לאחר 30 דקות אפייה העוגה שחומה מדי, מכסים בנייר כסף לשאר זמן האפייה. 
 
8. בזמן שהעוגה עדיין חמה, יוצקים את שאר הסירופ מעל העוגה עד שהכול נספג. מקשטים בפיסטוקים קצוצים. מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר למשך 4 שעות לפחות או למשך הלילה. 

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות