הוראות הכנה
1. קלתית: במעבד מזון או בשקית מרסקים את עוגיות הלוטוס לכדי פירורים. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים עד לאיחוד. משטחים את התערובת על גבי תבנית אפיה בקוטר 23-24 ס"מ ומעבירים למקרר בזמן שמכינים את המילוי.
2. למילוי: בקערה קטנה מערבבים את הג'לטין והמים, מניחים בצד לכ15-10 דקות לספוח.
3. בקערה גדולה מערבלים גבינת שמנת, תמצית וניל וממרח לוטוס עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. בקערה נפרדת מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה אך לא נוקשה. בהדרגה מקפלים את הקצפת אל תוך תערובת גבינת השמנת.
4. ממסים את הג'לטין במיקרוגל במשך 15 שניות. מוסיפים 1-2 כפות מתערובת עוגת הגבינה אל הג'לטין המומס ומערבבים עד לאיחודץ יוצקים בחזרה אל תערובת עוגת הגבינה ומערבבבים עד לאיחוד מלא.
5. יוצקים על קבי הקלתית ומעבירים למקפיא למשך 30 דקות.
6. בנתיים מכינים את הציפוי: מניחים את ממרח הלוטוס בקערה שמתאימה למיקרוגל ומחממים במיקרוגל בפולסים של 20-30 שניות, עד שהממרח נמס. יוצקים על גבי העוגה ומעבירים להתייצבות במקרר למשך 6 שעות לפחות.
7. כאשר העוגה התייצבה, מחלצים מהתבנית. מרסקים 3-4 עוגיות לכדי פירורים ומקשטים את העוגה בפירורי לוטוס.
אשמח להתעדכן.
הגבכמה זמן העוגה צריכה להיות במקרר לאחר שסיימתי להכין אותה ?
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר